CPanel üzerinde ileticileri içeri aktarmak

Alan adınızı taşıdığınızda e-postalarınızın yanında ileticileri de taşımak durumundasınız. cPanel üzerinde bulunan Adres Aktarıcısı özelliğini kullanarak, hazırlamış olduğunuz Excel veya CSV dosyalarındaki iletici adreslerinizi aktarabilirsiniz. Böylelikle hızlı bir şekilde eski e-posta ileticilerinizi tekrar oluşturabilirsiniz. Anlatım bir önceki konumuz olan cPanel üzerinde e-postaları içeri aktarmak konusuyla benzerlik göstermektedir.

Bu işlemi gerçekleştirebilmek için öncelike size sağlanan kullanıcı adı ve şifre ile cPanel üzerine oturum açmanız gerekmekte. Oturum açmak için https://my.hostazor.com.tr yönetim panelinde bulunan "cPanel erişim" alanından ya da http://alanadiniz.com:2082 adresini kullanabilirsiniz. 

Oturum açtıktan sonra cPanel içinde E-Posta bölümünü bulun. Aşağıdaki resimde gördüğünüz (bkz. resim 1) bir panel ile karşılaşacaksınız. Kırmızı ile işaretlenmiş Adres Aktarıcısı butonuna tıkladığınızda işlemi gerçekleştireceğimiz alana geçiş yapabilirsiniz.

Aktarıcı

Sizi karşılayan sayfada çok basit iki adımdan oluşan bir form göreceksiniz. Bu alanda iletici oluşturmak için size sorulan seçeneklerden  İleticiler seçeneğini işaretlemeniz gerekmektedir. Sonrasında aşağıda örneğini bulabileceğiniz CSV dosyasını doldurarak dosya seçimi yapabilirsiniz (bkz. resim 2). 

Örnek İletici CSV dosyası

Adres Aktarıcı

Dosya seçimi yaptıktan sonra karşınıza gizlenmiş olan 3. seneçek çıkacaktır (bkz. resim 3). Burada yüklenen dosya türüne göre özellikler çıkmaktadır. Biz CSV dosyası kullandığımız için standart olarak gelen seçenekler mevcuttur.

Herşey doğru olarak algılandıysa, bir sonraki sayfada CSV dosyanızda doldurduğunuz bilgileri göreceksiniz. Burada indirmiş olduğunuz dosyadaki başlıkları kaldırmamanızı öneriyoruz. Soruce sütunu sizin yönlendirmek istediğinzi adres ve Target alanı ise yönlendirmenin yapılacağı adres olarak girilmelidir.

Eğer yukarıda indirdiğiniz dosyayı kullanıyorsanız bu seçeneklerde bir değişiklik yapmanıza gerek yoktur. İleri Butonua tıklayarak bir sonraki adıma geçiş yapabilirsiniz.

Adres Aktarıcısı

Sizi karşılayan sayfada ise sütunların isimleri hariç değşiklik yapamazsınız. Ek olarak alan adınızda değişiklik sağlayabilirsiniz. Onun haricinde CSV dosyasındaki bilgileriniz kontrol amaçlı gösterilmektedir (bkz. resim 4). 

Aktarıcı

 Kontrol ettiğinizde bir sorun göremediyseniz ve gerekli sütun seçimlerinin doğru olduğunu düşünüyorsanız İleri butonuna tıklayarak son adıma geçiş yapabilirsiniz. Son adımda da sizleri aşağıdaki resimde bulunan (bkz. resim 5) ekran karşılayacaktır.

 Aktarıcı

Bu adım tamamen kontrol amaçlıdır. Bu bölümdeki bilgilerden memnunsanız Bitir diyerek işlemi sonlandırabilir ve toplu şekilde ileticilerinizi oluşturabilirsiniz.


Was this article helpful?

mood_bad Dislike 0
mood Like 0
visibility Views: 634